تقدیم بیش از 5 هزارشهید سند افتخارالبرزنشینان است

  • چهارشنبه 31 شهریور 1395 ساعت 21:15

اخبار => اخبار

کرج- ایرنا- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان البرزبه حضور فعال مردم این استان در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: تقدیم بیش از پنج هزارشهید در دوران دفاع مقدس، سند افتخار مردم استان البرز است.
تقدیم بیش از 5 هزارشهید سند افتخارالبرزنشینان است

به گزارش ایرنا، سردار ابوالفضل اسلامی در آستانه هفته دفاع مقدس در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز استان البرز افزود: به رغم اینکه البرز یکی از استان های نوپا در کشور است ولی سابقه درخشانی در دفاع مقدس دارد.
وی اظهار داشت: در آن دوران نامی از این استان نبود اما رزمندگان این منطقه در دوران دفاع مقدس افتخارات زیادی آفریدند و حضورشان در جبهه ها شاخص و برجسته بود.
اسلامی ، گواه این موضوع را تقدیم بیش از پنج هزار شهید در استان دانست و گفت: لشکر 10 حضرت سید الشهدا (ع) که توسط البرز نشینان تشکیل شد یکی از لشکرهای همیشه پیروز و به نام دوران دفاع مقدس بود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان البرز به نقش رسانه در تبیین ارزش های دفاع مقدس پرداخت و گفت: امروز نقش برخی رسانه های داخلی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس و انتقال آن به نسل کنونی و آینده برجسته و شاخص است.
وی، یکی از کارهای ماندگار و اثر بخش در حوزه دفاع مقدس را تدریس دو واحد درسی در تمام دانشگاه های استان عنوان کرد و افزود: تاکنون حدود 120 استاد با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا برای تدریس این دو واحد دانشگاهی جذب شده اند.
وی گفت: نزدیک به 11 هزار دانشجو در 38 دانشگاه در سال تحصیلی گذشته این دو واحد درسی را گذراندند.
اسلامی افزود: اثربخشی این دو واحد درسی در بین جوانان و برای نسل های آینده بسیار خوب است حتی مکاتبه ای با مدیرکل آموزش و پرورش استان انجام شد و اعلام آمادگی کردیم تا این درس را در مقاطع تحصیلی مختلف تدریس کنیم.
وی بیان داشت: اعتقاد داریم باید از پیش دبستانی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را شروع کنیم در همین بخش ، انجمن راویان خواهر و برادر را تشکیل دادیم که به عنوان الگو برای دیگر استان ها شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس البرز ادامه داد: این انجمن حدود 100 نفر عضو دارد که هر دانشگاه و مدرسه ای و هر مسجد و اداره ای درخواست راوی داشته باشد، آمادگی اعزام برای روایتگری دفاع مقدس را داریم.
وی گفت: تشکیل این انجمن و تربیت راویان برای این است که تا فرهنگ ایثار و شهادت انتقال داده شود و در سینه یادگاران دفاع مقدس به خاک سپرده نشود.
اسلامی یکی دیگر از فعالیت ها در این حوزه را تدوین نقش استان البرز در دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: این طرح پروژه بسیار بزرگی است و بالغ بر 20 کمیته و کارگروه روی آن کار می کنند تا نقش استان البرز را در دفاع مقدس تدوین کنند.
وی گفت: این افتخارات باید برای آیندگان ثبت و ضبط شود تا بدانند این آسایش و امنیتی که امروز در مملکت حاکم است در حالیکه در چهارگوشه آن و خارج از مرزها این امنیت حاکم نیست مرهون دلاورمردی های رزمندگان و ایثارگران دوران دفاع مقدس است.
وی افزود: در حدود 47 رده در دوران دفاع مقدس در استان فعال بوده اند که عملکرد تمام آن ها در دوران دفاع مقدس جمع آوری می شود و با جمع آوری این عملکرد، دایره المعارف دوران دفاع مقدس استان تدوین می شود.
وی تصریح کرد: تدوین تاریخ شفاهی لشکر حضرت سیدالشهدا (ع) که در هیچ عملیاتی عقب نشینی نکرد و همیشه تمام ماموریت هایش را با سرافرازی و پیروزی به انجام می رساند در حال تدوین است.
سردار اسلامی یکی دیگر از طرح ها را تدوین زندگینامه و خاطرات سرداران در دوران دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: سرداران اعم از امیران ارتش، سرداران سپاه و جهاد سازندگی است که تدوین نقش ناجا در دفاع مقدس شامل کمیته انقلاب اسلامی، شهربانی و ژاندارمری سابق با همکاری فرماندهی نیروی انتظامی استان البرز در حال انجام است .
وی افزود: در یادواره هفته گذشته شهدای ناجا در استان البرز کتابی با عنوان فرهنگ نامه شهدای ناجای استان که توسط سرگرد حمید عظیمی تدوین شده بود، رونمایی شد.
این رزمنده هشت سال دوران دفاع مقدس گفت: تا پایان سال 95 حداقل 30 جلد از زندگینامه سرداران شهید استان البرز رونمایی می شود که تدوین این تعداد کتاب برای اولین بار، کار سنگین و بزرگی است.
وی افزود: برگزاری گردهمایی رزمندگان و یادیاران 19 سال است که برگزار می شود و برگزاری یادواره های شهرستانی و برنامه ریزی برای ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس از دیگر برنامه های در دست اقدام است.
اسلامی بیان داشت: برای ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس زمینی به مساحت هفت هکتار در ضلع جنوبی پارک جهان نمای کرج که متعلق به منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با موافقت رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور در اختیار حفظ آثار قرار گرفت.
وی تدوین و تالیف از شهدا را یکی از کارهای ماندگار برای نسل های آینده دانست و گفت: متاسفانه در استان نویسنده ای قابل برای درج درست وقایع دوران دفاع مقدس را نداریم و برای تالیف کتابی در خصوص شهید کلهر استان های مختلف را جستجو کردیم و آخر به خراسان رضوی رسیدیم که نویسنده 'خاک نرم کوشک' پس از کش و قوس فراوان موافقت خود را برای تالیف این کتاب اعلام کرد.
وی افزود: این نویسنده که اکنون بیشتر با سرداران و نقش البرز در دفاع مقدس آشنا شده آمادگی خود را برای تالیف کتاب برای سرداران شهید استان اعلام کرده است.
اسلامی بیان داشت: کتاب های دوران دفاع مقدس اگر به خوبی نوشته شود می تواند انتقال ارزش ها را برای سراسر جهان داشته باشد و کتاب اگر کتاب باشد می توان با آن پادگان ساخت.
وی اظهار تاسف کرد که متاسفانه در استان سرمایه گذاری لازم را برای دفاع مقدس و حفظ ارزش ها نمی کنند در حالیکه سرداران لشکر 10 سید الشهدا (ع) که یکی از آنان سردار علی فضلی است از مخلص ترین فرماندهان در دوران دفاع مقدس بوده اند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تاکید کرد: تلاش رسانه ها برای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس کم است و باید سرمایه گذاری لازم در این خصوص صورت گیرد زیرا اثر بخشی رسانه های دیداری- شنیداری و مکتوب از اثر بخشی رسانه های دیگر همچون منبر مساجد بیشتر است.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی***دبیر: محمدعزیزپور

 

 


تعداد بازدید : 422

ارسال نظر

ارسال