خانه گویُم علیرضا تغابنی برنده جایزه فستیوال جهانی معماری WAF

  • پنجشنبه 29 آذر 1397 ساعت 11:58

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: خانه گویُم یکی از آخرین پروژه‌های طراحی شده توسط علیرضا تغابنی است. این پروژه جزء فینالیست‌های مسابقه سایت architizer در بخش پروژه‌های کانسچوال فرهنگی است، که سایت معماری آرل این رخداد را به گروه معماری دفتر دیگر تبریک عرض می‌کند. خانه طاقی"گویم" از دفتر معماری دیگر، برنده جایزه فستیوال جهانی معماری WFA در بخش "پروژه‌های خانه آینده" گردید.
خانه گویُم علیرضا تغابنی برنده جایزه فستیوال جهانی معماری WAF

باشگاه در و پنجره و نما به‌نقل از گروه معماری آرل:

درباره معماری خانه گویم

در این پروژه این سوال مطرح شد که ساختار طاق و قوسی چگونه می‌تواند به شکلی توسعه یابد که فضایی مکعب شکل را دربرگیرد؛ به عبارت دیگر چگونه می‌شود حجمی با مرزهای مکعب، به‌واسطۀ ساختارهای برگرفته از چهارطاقی، هم به تفکیک فضا بپردازد و هم راه‌حلی برای سازۀ خود داشته باشد؟ آیا این ساختارهای گنبدی شکل می‌توانند جوابی برای سبک زندگی عمومی و خصوصی در خانه داشته باشند؟ امکانات این دو رگه گی چه چیزهایی ست؟

در طرح خانه گویم، صفحه‌های متورم شده و تحت تأثیر سازماندهی طاق و قوسی، به حجم‌های گنبدی شکلی تبدیل می‌شوند؛ در طبقة همکف، این احجام نیم گنبد، فضاهای بسته و نیم بسته را در درون خود جای می‌دهند؛ به‌صورتی‌که سه نیم گنبد پشت به پشت درون مکعبی شیشه‌ای قرار دارند و فضاهای آشپزخانه، تعویض لباس و اتاق مهمان را شکل می‌دهند و فضای سیال بین آن‌ها فضای عمومی داخل خانه است؛ در این طبقه همه چیز شفاف است به جز این سه ریزفضای غوطه ور در آن و ارتباط با حیاط به صورت بی‌واسطه مقدور است.

در تضاد با این شفافیت، در طبقه اول سه نیم گنبد رو به روی هم قرار می‌گیرند و محل حیاط مرکزی گود رفته‌ای را ایجاد می‌کنند که مطابق با زندگی خصوصیِ اتاق‌های خواب در این طبقه است. عملاً ارتباط با بیرون از طریق این حیاطِ نیمه محصور شکل می‌گیرد.

در نتیجه، مرز غیرقطعی و مبهمِ درون و بیرون هر کدام از طبقات به‌صورت متفاوتی شکل گرفته است. نیم گنبد‌های طبقات بالا و پایین بروی هم می‌نشیند و نحوه انتقال نیرو که به اسلاف چهارطاقی نزدیک است باعث می‌شود فضایی دورگه به وجود بیاید که در مرز مکعب و فرم‌های گنبدی قرار بگیرد.


تعداد بازدید : 1365

ارسال نظر

ارسال