بازگشت تجهیزات جنگی به نیروهای امنیتی آمریکا

  • چهارشنبه 8 شهریور 1396 ساعت 12:54

اخبار => سایر رسانه ها

سه سال پیش وقتی مایکل برون ١٨ساله سیاه‌پوست به ضرب گلوله‌های پلیس فرگوسن کشته شد، اعتراضاتی در سرتاسر ایالت میزوری آمریکا به راه افتاد و خیابان‌ها به صحنه جنگی تمام‌عیار بدل شد.
بازگشت تجهیزات جنگی به نیروهای امنیتی آمریکا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق ،  نیروهای پلیس محلی آمریکا با تجهیزات و تاکتیک‌های فراتر از معمول وارد کارزار شدند و خیل خودروهای زرهی و تجهیزات نظامی که برای جنگ‌های برون‌مرزی آمریکا طراحی شده بود، به خیابان‌های فرگوسن و دیگر شهرهای معترض سرازیر شد. انتشار عکس‌ها و ویدئوهای این حضور نظامی پررنگ، سیلی از انتقادات را به‌راه انداخت و در نهایت باراک اوباما رئیس‌جمهوری وقت ایالات‌ متحده مجبور شد در دستوری اجرائی دسترسی پلیس به تجهیزات جنگی را محدود کند.

حالا اما دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، با وجود نگرانی‌ها از افزایش تقابل پلیس با معترضان، می‌خواهد این محدودیت‌ها را لغو کند. اسنادی که به دست آسوشیتدپرس رسیده، نشان می‌دهد ترامپ به ‌دنبال امضای یک دستور اجرائی است که طبق آن دسترسی نهادهای پلیس به تجهیزاتی نظیر نارنجک‌انداز، جلیقه ضدگلوله، سپر ضدشورش، سلاح گرم، مهمات و سایر تجیهزات نظامی فراهم می‌شود که اوباما در دوران ریاست‌جمهوری‌اش ممنوع کرده بود. این تغییرات راه دیگری است که ترامپ و سشنز دادستان کل آمریکا برای اجرای یک دستور کار قانونی به کار می‌بندند که طبق آن حمایت فدرالی از پلیس محلی به عنوان راهی برای کاهش خشونت‌ها در نظر گرفته می‌شود. سازمان‌های ملی پلیس آمریکا از مدت‌ها پیش به ترامپ فشار می‌آوردند تا به وعده خودش عمل کند و اجازه دهد یک بار دیگر تجهیزات جنگی در اختیار اداره‌های پلیس محلی و ایالتی قرار بگیرد. بسیاری از آنها معتقدند چنین تجهیزاتی موجب می‌شود جان افسران پلیس حین عملیات‌ها به خطر نیفتد. پلیس آمریکا تحت فرماندهی مرکزی نیست بلکه محلی است و زیر دستور مقام‌های هر شهر یا دولت هر ایالت عمل می‌کند. اف‌بی‌آی پلیس فدرال آمریکاست که گاه با پلیس محلی همکاری یا به جرائم فدرال رسیدگی می‌کند. براساس این طرح، قرار است کل کمک‌های مالی که برای خرید این تجهیزات استفاده می‌شود، دوباره برقرار شود تا پلیس بتواند این تجهیزات را از وزارت دفاع و دیگر منابع خریداری کند. در سال ١٩٩٠ کنگره آمریکا به پنتاگون اجازه داد برای کمک به مقابله با مواد مخدر تجهیزات جنگی در اختیار پلیس قرار دهد که سپس برای مبارزه با تروریسم هم مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن در پی حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی، پلیس‌های ایالتی و محلی در آمریکا مقادیر زیادی تجهیزات و تسلیحات نظامی دریافت کردند که پیش‌تر فقط در اختیار ارتش قرار داشت. سال ٢٠١٥ و چند ماه پس از اعتراضات خشونت‌آمیز شهر فرگوسن، دولت اوباما سازمان‌های فدرال آمریکا را از ارائه تجهیزات جنگی به پلیس‌های محلی منع کرد و در توضیح این امر گفت: «تجهیزات نظامی بعضی اوقات می‌تواند این حس را به مردم بدهد که به جای اینکه با نیروی پلیسی که بخشی از جامعه است و به آنها خدمت و از آنها محافظت می‌کند، با یک نیروی اشغالگر مواجه هستند».

با این حال ترامپ نظر دیگری دارد و هرطور شده می‌خواهد شعارها و وعده‌های انتخاباتی‌اش را عملی کند حتی اگر بعد از این دستورات و در پی موج انتقادها مجبور به عقب‌نشینی شود. طیف‌های سیاسی مختلف درباره نظامی‌گری پلیس ابراز نگرانی کرده و می‌گویند این تجهیزات رویارویی با افسران پلیس را افزایش می‌دهد و به رابطه مردم و نیروهای پلیس ضربه وارد می‌کند. به باور برخی منتقدان تصمیم ترامپ مبنی بر لغو محدودیت‌ها آن‌هم در بحبوحه تراژدی شارلوتزویل (رؤیای ملی‌گرایان و مخالفان آنها) و با توجه به شکنندگی رابطه پلیس و جوامع رنگین‌پوست آمریکا، نشان‌دهنده این است که تلاش‌های کنونی دولت تنش‌های این کشور را افزایش می‌دهد. دولت ترامپ در حالی به‌دنبال مجهزکردن نیروهای پلیس است که شخص رئیس‌جمهوری روزهایی بحرانی را پشت سر می‌گذارد و اعتراضات علیه عملکرد او در زمان بحران شارلوتزویل به اوج رسیده است. روز گذشته فعالان آمریکایی تظاهراتی ١٠روزه را از شارلوتزویل به مقصد واشنگتن آغاز کردند و خواستار برکناری دونالد ترامپ و مقابله با نژادپرستی سفیدپوستان شدند.

در وب‌سایتی که مخصوص اطلاع‌رسانی درباره این تظاهرات است، نوشته شده: «تظاهرات برای مقابله با برتری سفیدپوستان دوشنبه ٢٨ آگوست از شارلوتزویل آغاز می‌شود و روز چهارشنبه ششم سپتامبر در واشنگتن به پایان می‌رسد. تظاهرکنندگان در واشنگتن تجمع و هر روز تظاهرات آرام و بدون خشونت برگزار می‌کنند». در ادامه بیانیه‌ای که در این سایت آمده، این‌طور نوشته شده: «زمان آن رسیده که با برتری سفیدپوستان در دولت و تاریخمان مبارزه کنیم. ما خواستار برکناری ترامپ هستیم چون او طرفدار این ایدئولوژی است. همچنین می‌خواهیم جایگزینی برای این ایدئولوژی تعیین شود تا آسیبی را که به کشور و مردم ما وارد کرده، جبران کند». سازمان‌دهندگان این تظاهرات اعلام کردند: «این تظاهرات یک کمپین پایدار است پس آنچه را لازم دارید به همراه داشته باشید». تظاهرات مذکور از سوی گروه‌های فعال در امور زنان و ضدنژادپرستی سازماندهی شده است اما به‌نظر می‌رسد در رسیدن به هدف خود راهی طولانی در پیش دارد.


تعداد بازدید : 94

ارسال نظر

ارسال