۴۶ هزار هکتار از اراضی کشور مالچ پاشی می شود

  • چهارشنبه 12 اردیبهشت 1397 ساعت 23:16

اخبار => سایر رسانه ها

مدیر ملی مقابله با گرد و غبار و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال کمیته ملی مبارزه با گرد و غبار 46 هزار هکتار تعهد مالچ پاشی در مناطق بیابانی غبارخیز را در دستور کار دارد.
۴۶ هزار هکتار از اراضی کشور مالچ پاشی می شود

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، علی محمد طهماسبی بیرگانی اظهار کرد: تثبیت اراضی بیابانی برای جلوگیری از تولید ریزگرد یکی از اولویت های اصلی کمیته ملی مبارزه با گرد و غبار است. 
وی افزود: 25 تا 27 میلیون هکتار از اراضی کشور را عرصه های بیابانی و غبارخیز در معرض فرسایش بادی تشکیل داده اند و 22 استان درگیر پدیده گرد و غبار با منشا داخلی یا خارجی و یا 2 منشا هستند. 
طهماسبی بیرگانی یادآور شد: با عنایت مقام معظم رهبری 150 میلیون دلار در بودجه سال 97 برای مبارزه با پدیده گرد و غبار در نظر گرفته شده است که یک قسمت از این اعتبار برای استان های درگیر غبار و یک سهم دیگر نیز به مسائل برق و فنی اختصاص می یابد تا مشکلی نظیر مشکل خوزستان بروز پیدا نکند. 
وی گفت: برای تخصیص این اعتبار همه دستگاه های مرتبط برنامه ها و اقدام های خود در مورد گرد و غبار را به این کمیته ملی اعلام کرده اند و یک کمیته تخصصی هفته آینده بر اساس برنامه های اعلام شده دستگاه ها برای بحث چگونگی تفکیک این هزینه تشکیل می شود. 
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار کشور و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: اعتبارات صندوق ملی توسعه با توجه به ضرورت هایی که وجود دارد بین دستگاه های مرتبط با پدیده گرد و غبار توسط سازمان برنامه و بودجه تقسیم بندی می شود. 
طهماسبی بیرگانی اظهار کرد: همچنین سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در حال پیگیری اخذ اعتبارات ملی موضوع تثبیت اراضی بیابانی است که هنوز رقم این اعتبارات نهایی نشده چرا که تخصیص این اعتبار منوط به تدوین و ارائه برنامه از سوی استان های درگیر با گرد و غبار است که هنوز این استان ها برنامه های خود را ارائه نداده اند. 
وی یادآور شد: هم اکنون برنامه تثبیت خاک اراضی بیابانی در دستور کار است که این طرح تثبیت در گام اول در چند استان مهم غبارخیز شامل ایلام، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان و خراسان های رضوی و جنوبی اجرا می شود. 
وی اظهار کرد: این استان ها علاوه بر اینکه از غبار دیگر مناطق داخلی و خارجی تاثیر می پذیرند، بیابان های آنها بر دیگر استان ها نیز تاثیر می گذارد و بیشترین فرایند گرد و غبار و فرسایش بادی را در اراضی خود دارند. 
طهماسبی بیرگانی یادآور شد: برنامه های عمل تثبیت که به صورت استانی و براساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی آن مناطق است که علاوه بر به کارگیری شیوه های نوین از تجربیات، اطلاعات و مطالعات موجود نیز برای فرایند تثبیت خاک استفاده و بکارگیری می شود. 
به گفته وی گام های بعدی بعد از تثبیت ارائه برنامه های فرهنگی و آموزشی برای وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رویکرد سلامت فردی و اجتماعی افراد جامعه و مدارس و توسعه تجهیزات پزشکی و نیز میزان تاثیرگذاری گرد و غبار بر خطوط ناوگان حمل و نقل زمینی و هوایی است. 
مدیر ملی مقابله با گرد و غبار کشور و معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به همراه معاونان فنی ادارات کل منابع طبیعی کشور برای بازدید از جنگل های در دست کاشت و نهالستان های ایلام و نیز شرکت در همایش و کارگروه الگوهای موفق جنگل کاری به ایلام سفر کردند. 

 


تعداد بازدید : 217

ارسال نظر

ارسال