توسط یک شرکت فناور محقق شد؛

بهبود نمای ساختمان با نانورنگ فوق آب‌گـریز سیمان

  • شنبه 25 مرداد 1399 ساعت 10:20

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: یک شرکت فناور موفق به توسعه فناوری رنگ فوق آب‌گـریز سیمان CSHP با استفاده از فناوری‌‌نانو شده است.
بهبود نمای ساختمان با نانورنگ فوق آب‌گـریز سیمان

به‌گزارش باشگاه در و پنجره و نما به‌نقل از گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در شهرهای پرجمعیت و آلوده، آب باران حاوی ذرات معلق و آلاینده است که پس از تبخیر موجب بروز لک روی نمای ساختمان می‌شود. ماهیت اسیدی آب باران در شهرها نیز در طولانی مدت می‌تواند منجر به تخریب نمای ساختمان‌ها شود. پاکسازی نمای ساختمان‌های مرتفع، علاوه بردشواری و داشتن هزینه قابل توجه، مصرف آب را نیز افزایش می‌دهد.

پوشش‌دهی سطوح و ایجاد خاصیت خود تمیزشوندگی راهکاری برای کاهش هزینه‌های شستشو و تمیزکاری است. در این روش، سطح مورد نظر با مواد کم انرژی پوشش داده می شود تا ضمن افزایش زاویه تماس سطح، خاصیت آب‌گریزی آن بهبود یابد. پوشش آب‌گریز حاصل ضمن محافظت از سطح در برابر انواع آلودگی‌ها و کثیفی‌های ناشی از گرد و غبار، از تثبیت لک جلوگیری می‌کند و نیاز به تکرار عملیات شستشو را به تعویق می‌اندازد.

برای این کار شرکت نانومهندسی اقدام به توسعه فناوری رنگ فوق آب‌گـریز سیمان CSHP کرده است که با ایجاد لایه‌ای موجب بروز رفتار فوق آبگریزی در سطح می‌شود. یعنی قطرات باران پس از برخورد با نمای ساختمان روی آن غلتیده و به پایین می‌افتند. در چنین شرایطی نه‌تنها قطرات آب باران ناخالصی خود را روی سطح باقی نمی‌گذارند، بلکه با جذب گرد و غبار موجود روی سطح، منجر به پاکسازی سطح می‌شوند. از طرفی با توجه به نچسبیدن قطره به سطح، خاصیت اسیری باران فرصت تخریب نما را نخواهد داشت.

مدیرعامل این شرکت گفت: این فناوری در بخش تحقیق و توسعه شرکت ما توسعه یافته است و درحال‌حاضر به‌دنبال جذب سرمایه‌گذار برای تولید انبوه هستیم.

به‌گفته وی، استفاده از این فناوری بسیار آسان و به‌صرفه بوده و به نوعی می‌توان گفت که آینده نمای ساختمان چنین رنگ‌هایی هستند.

براساس اطلاعات منتشر شده هر کیلو از این محلول توانایی پوشش‌دهی ۵ مترمربع را داشته و با استفاده از پیستوله می‌توان آن را روی نمای ساختمان اسپری کرد که تا چهار ماه روی سطح ماندگاری دارد.


تعداد بازدید : 1331

ارسال نظر

ارسال