بسته حمایتی از زنجیره کالا ارائه‌شده است/ حمایت دولت از تامین کالاهای اساسی

  • سه شنبه 12 تیر 1397 ساعت 13:53

اخبار => سایر رسانه ها

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره سیاست‌های این وزارت‌خانه در حوزه تحقق شعار سال۹۷ گفت: بسته حمایتی زنجیره تولید کالای ایرانی در این وزارتخانه تهیه و ابلاغ‌شده است
بسته حمایتی از زنجیره کالا ارائه‌شده است/ حمایت دولت از تامین کالاهای اساسی

محسن صالحی‌نیا ضمن تشریح بسته حمایتی زنجیره تولید در حوزه شعار سال، مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کالای ایرانی و اشتغال، بیان کرد: مهم‌ترین بحث وزارت صمت، ارائه بسته حمایتی موسوم به زنجیره تولید از نخستین حلقه که می‌تواند پتروشیمی باشد تا آخرین آن‌ها که تولید را به دست مصرف‌کننده می‌رساند، محسوب می‌شود که در این راستا طی نشست‌های مختلف کارگروه‌های متعددی تشکیل و درباره نحوه اجرای سیاست‌های حمایتی از تولید داخلی تصمیماتی گرفته‌شده است. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، وی بابیان اینکه امروز شرایط به‌گونه‌ای است که می‌بایست به مدیریت تولید در بخش‌های صنعتی و تولیدی بپردازیم، افزود: باید به نحوی مدیریت شود که هم تولید داخلی حمایت‌شده و اگر هم موانعی برای تولید وجود دارد بتوانیم آن را رفع کنیم.

ضرورت ایجاد مدیریت منسجم

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به شرایط بین‌المللی که امروز کشورمان با آن روبرو است باید بپذیریم که اگر مدیریت منسجمی پشت این محدودیت‌ها نباشد، ممکن است حتی تولیدات عادی و روتین ما با مشکل روبرو شود.

صالحی نیا بابیان اینکه باید از مصرفی‌ترین کالاها تا کمترین موضوعات موردحمایت قرار گیرند، تأکید کرد: از رئیس‌کل بانک مرکزی و وزارتخانه‌های مختلف شنیده‌ایم که اگر بخواهیم به توسعه برسیم می‌بایست از منابع محدود امروز استفاده کنیم.

وی درباره تأمین منابع نیز گفت: این منابع یا در قالب بخش محدودی از فروش نفت تأمین می‌شود و یا در قالب کالاهای صادراتی کشور و این دو برای ما قابلیتی ایجاد می‌کند که از آن برای تأمین منابع بخش صنعت می‌توانیم بهره ببریم.

حمایت از کالاهای اساسی

معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره دیگر سیاست‌های این وزارتخانه گفت: کالاهایی که به‌اندازه کفایت در کشور وجود دارد و استاندارد خوبی نیز دارد، در مجموعه سیاست‌های جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت موردحمایت قرارگرفته و درباره آن اطلاع‌رسانی می‌شود و ... تا به‌موقع بتوانیم ظرفیت‌های تولیدی واحدهای صنعتی را فعال کنیم.

صالحی نیا بابیان اینکه دربسته پیشنهادی وزارت صمت، کالاهای مصرفی مردم در سه دسته طبقه‌بندی می‌شود، گفت: سه گروه کالایی در کشور وجود دارد نخست اساسی که برای آن‌ها و تأمین، توزیع و قیمتشان برای مصرف‌کنندگان که درباره آن سیاست‌های ما می‌گوید کیفیت، استاندارد و ... آن‌ها می‌بایست رعایت شود و وزارت صمت یک بخش از منابعش را تنها به این کالاها اختصاص داده است.

وی افزود: مسلماً تأمین و پشتیبانی این کالاها به دست تولید کشور است چون ما برای همین کالاها هم نمی‌خواهیم کالاهای آماده‌ای را وارد کنیم تا نیاز مملکت تأمین شود لیکن ما کالاهای اساسی را باافتخار در واحدهای تولیدی‌مان با تأمین مواد اولویت و ملزومات شامل تسریع در رفع مشکلاتشان تأمین منابع و ... تولید می‌کنیم.

ضرورت فعالیت در حوزه ظرفیت تولید

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کالاهای گروه دوم و حتی سوم کالاهایی هستند که با توجه به تولیدشان، می‌بایست ظرفیت‌های تولیدشان همیشه فعال باشد چراکه اگر این ظرفیت‌ها فعال نباشد، اشتغال و مصرف ما زیر سؤال می‌رود، این کالاها به‌گونه‌ای هستند که به‌طور زنجیروار در کشور و با مراودات تجاری که وجود دارد، بازارشان را تأمین می‌کنند درنتیجه اشتغال هم ایجاد خواهند کرد و این گروه نیز تحت حمایت وزارت صمت هستند.

صالحی نیا بیان کرد: برای مثال اگر بخواهیم فرش ماشینی در گروه کالاهای دوم تولید کنیم و این ظرفیتی است که در کشور ایجادشده و باید از آن بهره برد در ارتباط با  این فرش، اگر فراهم شدن و تولید نهاده‌هایی مانند نخ، الیاف، رنگ و ... در کشور نباشد مفهومش آن است که تولید فرش بر اساس اهدافمان انجام‌نشده بنابراین سیاستی هم تحقق‌نیافته است لذا ما اگر بتوانیم از پتروشیمی تا آخرین قطعه کوچک یک دستگاه تولید فرش را برای کارخانه‌ای مهیا کنیم قطعاً به سیاست‌های حمایت از کالای ایرانی جامه عمل پوشانده‌ایم.

وی همچنین افزود: به این نوع عملکرد، زنجیره ای به هم وابسته می‌گوییم که هر صنعت، تولیدش در یک صنعت دیگر نقش دارد پس هدف ما در بسته حمایتی که ارائه کرده‌ایم آن است که تولید کننده می‌بایست سرپا بوده و ارزش افزوده ایجاد کند تا در ایجاد اشتغال، ثروت، ارزش افزوده و نهایتاً برآورده سازی نیازها موفق عمل کند.

معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نحوه تأمین منابع حمایتی از کالاهای تولیدی نیز گفت: منابع حمایتی از واحدهای تولیدی با گذاشتن تعرفه‌ها روی واردات تأمین می‌شود و یا از طریق تأمین مواد اولیه از بورس کالا، تأمین مواد اولیه با روش‌های حمایتی از ابتدا تا انتهای زنجیره و تأمین نقدینگی مناسب از طریق بانک‌ها؛ که البته باید به آن رفع مشکلات تولید را نیز اضافه کرد.


تعداد بازدید : 209

ارسال نظر

ارسال