در مصوبه برج باغ‌ها حتی یک باغ هم حفظ نشده است

  • یکشنبه 15 بهمن 1396 ساعت 16:55

اخبار => سایر رسانه ها

به گفته رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در مصوبه برج باغ‌ها که هدف آن حفظ باغات با رعایت حقوق مالکان بود طی بررسی‌های به عمل آمده حتی یک باغ هم حفظ نشده است.
در مصوبه برج باغ‌ها حتی یک باغ هم حفظ نشده است

به گزارش اقتصاد آنلاین، دکتر صدراعظم نوری: سی و پنجمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری با حضور رییس شورای شهر تهران و معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران  با موضوع ارائه گزارش درباره روند اجرای طرح موضعی باغات کن برگزار شد.

در ابتدای این جلسه زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و‌خدمات شهری شورای شهر تهران در واکنش به گزارش شهردار تهران از تحویل و تحول عملکرد ١٢ ساله شهرداری تهران با اشاره به شجاعت و صراحت شهردار تهران در شفاف‌سازی عملکرد گذشته گفت: عملکرد گذشته شهرداری تهران در بسیاری از موارد قابل دفاع نیست. بعضی از گزارشات دل آدم را به درد می‌آورد.

در ادامه مهدی حجت، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ضمن اشاره به طرح حفظ و صیانت از باغات کن، تاکید کرد: دولت باید سالانه ۴۲میلیارد تومان به شهرداری تهران کمک کند اما نمی‌دانیم این رقم به کجا می‌رود.

وی ادامه داد: وقتی گفته می‌شود شهرداری باغات کن را تملک کند باید به فکر نگه‌داری و‌حفظ آن هم باشیم.

او از بردن پیشنهادی به مجلس از سوی شهرداری تهران خبر داد و گفت: قرار است طرحی به مجلس برده شود که طی آن اگر دولت هزینه‌ای به شهرداری تحمیل می‌کند خود بودجه آن را تقبل کند.

در این جلسه مسعود شفیق، مشاور و تهیه کننده طرح حفظ و‌صیانت باغات کن سه پیشنهاد مطرح کرد که به شرح ذیل است:

۱_شهرداری به‌طور کامل باغات را تملک کند که هزینه آن دو تا سه هزار میلیارد تومان است.

۲_قسمتی از باغات به بخش خصوصی و قسمتی به مردم واگذار شود که هزینه آن هم ۱۲۰۰میلیارد تومان است.

۳_مردم خودشان باغات را احیا کنند.

همچنین محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران هم پیشنهاد داد که کاربری‌های دیگری در کنار این طرح به باغات کن افزوده شود.

وی ادامه داد: برای مثال سالن تئاتر یا رستوران در آن جا با حفظ باغ تعبیه شود تا برای منطقه ارزش افزوده ایجاد کند.

در این جلسه سید آرش حسینی میلانی، دیگر عضو کمیسیون نیز برای حفاظت و صیانت از باغات کن مسئله اصلی آب است، اظهار داشت: باید در این باره مطالعات تکمیلی انجام شود تا اطلاعات جامع تری به دست بیاید.

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با طرح این سوال که اگر بودجه سال آینده شهرداری تهران ۱۷ هزار میلیارد باشد، باید مشخص شود چند درصد از آن بودجه مختص به مسئله محیط زیست و سرمایه‌گذاری در این حوزه است، تصریح کرد: هم‌اکنون برای توسعه فضای سبز تهران بودجه‌ی ۴۰۰ میلیارد تومانی وجود دارد که این میزان باید افزایش یاید.

حسینی میلانی با تاکید بر اینکه تهران از ظرفیت زیست پذیری‌اش عبور کرده است، خاطرنشان کرد:  بر اساس اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست ،تهران در سال ۷۵ از ظرفیت اکولوژیکی خود عبور کرده است و این در حالی است که استاندارد فضای سبز تهران کمتر از سرانه جهانی است.

در ادامه نوری، رییس جلسه با رد پیشنهاد تملک باغات کن از سوی شهرداری تهران گفت:با میزان ٥٢ هزار میلیارد بدهی‌های فعلی شهرداری تهران،اساسا عملیاتی کردن این اقدام و تملک همه باغات کن ممکن نیست.

بنابر باید تلاش کنیم ضمن حفظ و صیانت از باغات کن و با رعایت حقوق شهر ،حقوق شهروندان منطقه کن نیز دیده شود .

به گفته نوری: در مصوبه برج باغ‌ها که هدف آن حفظ باغات با رعایت حقوق مالکان بود طی بررسی های به عمل آمده حتی یک باغ هم حفظ نشده است.

وی ادامه داد: نقش مردم در حفاظت از باغات باید در نظر گرفته شود تا عمر باغ ها افزایش پیدا کند.اگر مردم در این طرح حضور نداشته باشند ،بهترین طرح به نتیجه نخواهد رسید. با طراحی سازمان اجرایی و رعایت ضوابط ،چگونگی نظارت بر اجرای طرح و حفظ باغات  لحاظ شود .

رییس کمیسیون سلامت،محیط‌زیست و خدمات شهری در جمع‌بندی جلسه تاکید کرد: اگر بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی مقرر شده که کلیه باغات کن تملک شود و سازمان زمین شهری و مسکن به شهرداری کمک کند ، باید سهم دولت در این طرح مشخص شود پایتخت بودن تهران ،بزرگترین عارضه برای شهر تهران است که دولت باید در رفع  آن سهمی برای خود قائل باشد.

در پایان مقرر شد معاون شهرسازی ومعماری شهرداری تهران ماتریس نقاط مثبت و منفی پیشنهادها را با براورد ریالی تهیه و در جلسه بعدی ارایه نماید و ارزیابی اثرات اجتماعی طرح و زیست محیطی به عنوان بخشی از پیوست آن مورد توجه قرار گیرد.


تعداد بازدید : 159

ارسال نظر

ارسال