دولت باید مسئولیت صنعتی و تولیدی را به بخش خصوصی واگذار کند

  • چهارشنبه 14 شهریور 1397 ساعت 18:21

اخبار => سایر رسانه ها

دولت باید مسئولیت صنعتی و تولیدی را به بخش خصوصی واگذار کند

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش ایرنا ، محمود مهرداد شکریه روز سه شنبه در نشست تخصصی هفته علوم و فناوری چاپ، با موضوع ' چاپ سه بعدی و اهمیت آن در تحولات صنعت چاپ' افزود: خلق ثروت از طریق دانش شعار اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی ، سیاست فعلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از فناوری را تنها محدود به فناوری هایی دانست که مشکلات و نیازهای فعلی کشور را رفع می کند، چراکه بسیاری از فناوری ها وجود دارند که ممکن است بسیار خوب و مناسب هم باشند اما در شرایط فعلی کشورمان از اولویت برخوردار نباشند.
شکریه با تاکید براین که، فناوری ساخت افزایشی یکی از فناوری‌هایی است که تحولی بسیار را در حوزه‌های مختلف ایجاد کرده است، گفت: تاریخچه این فناوری به دهه 80 میلادی باز می گردد و ما بایستی با حرکت و شتاب بیشتر و میانبر خودمان را به دنیا نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه توجه به صنعت چاپ سه بعدی بسیار با اهمیت است، تاکید کرد: نظام ملی نوآوری در کشور باید بعنوان یک ضروروت ، بیش از هر زمان به تولید و تجاری سازی صنعت چاپ بخصوص چاپ سه بعدی بپردازد.
شکریه در این نشست از اقدامات انجمن علمی فناوری چاپ در توجه به تحولات صنعت چاپ تقدیر کرد و گفت: انجمن علمی فناوری چاپ فراتر از مسائل جاری به موضوعات مهمتر از جمله چاپ سه بعدی توجه دارد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد : صنعت چاپ قدیمی ترین صنعت دنیاست و در شکل گیری فرهنگ و تمدن بشری نقش اول را دارد.
وی از فناوری های سه بعدی به عنوان یک فناوری برافکن و با تغییرات و تحولات عمده نام برد و یادآور شد: چاپ سه بعدی یکی از ابزارهای مهم انقلاب چهارم صنعتی است و ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته نیز در حوزه چاپ سه بعدی یک سند و نقشه راه توسعه 10 ساله را تدوین کرده است.
شکریه بر همکاری دانشگاه های فعال در امر صنعت چاپ، انجمن علمی فناوری با معاونت علم و فناوری تاکید کرد و گفت:صنعت چاپ در دنیا یک هزار میلیاد دلار گردش مالی دارد و باید مشخص کنیم که سهم صنعت چاپ کشور مان از این بازار چقدر است و چگونه می توان این صنعت بویژه صنعت سه بعدی را بومی سازی کرد و با دنیا به رقابت پرداخت.
وی گفت: جنبه تولید ثروت و صادرات و بازار برای فناوری های بومی بسیار اهمیت دارد و صنعت چاپ باید خلق ثروت از طریق نوآوری ها، همکاری با دانشگاه ها و استفاده از توان بخش خصوصی را در اولویت قرار دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی ، فناوری ریاست جمهوری با تاکید براینکه، بسیاری از فناوری ها وجود دارند که ممکن است بسیار خوب و مناسب هم باشند اما در شرایط فعلی کشورمان از اولویت برخوردار نباشند، تاکید کرد: سیاست فعلی معاونت علمی حمایت از فناوری هایی است که نیازهای اساسی کشور را رفع کند.
وی در عین حال افزود: بومی سازی چاپ سه بعدی در کنار سایر بخش های صنعت بسیار با اهمیت است و معاونت علم و فناوری از این صنعت و فعالیت های انجمن علمی فناوری چاپ حمایت می کند.
رییس انجمن علمی فناوری چاپ نیز گفت که هم اکنون 80 درصد مواد اولیه صنعت چاپ از خارج وارد می شود و این صنعت به حمایت مراکز رسمی و نهادی های علمی نیازدارد.
محمد بیطرفان بر حمایت هرچه بیشتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه ها و دانشگاه ها به منظور بومی سازی این صنعت چاپ سه بعدی تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه همکاری های انجمن علمی فناوری چاپ با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری می تواند آینده روشنی پیش روی این صنعت قرار دهد، یادآور شد: فناوری چاپ سه بعدی می تواند انقلابی در صنعت چاپ ایجاد کند.
سید امیر غفاری دبیر کارگروه فناوری و نوآوری ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به کاربردهای شگفت انگیز چاپ سه بعدی گفت: محصولات ساخت تکنولوژی سه بعدی وارد بازار شده است. برای نمونه می شود تکنولوژی تولید کفش را مثال زد که در ابتدا با تولید زیره کفش آغاز شد و بعد فناوری ساخت کل بدنه کفش نیز ایجاد شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: شرکت آدیداس بعنوان یک شرکت ساخت کفش های ورزشی در مسابقات المپیک دوره قبل با استفاده از این تکنولوژی توانست کفش های ورزشکاران را شخصی سازی کند.
وی گفت ، با استفاده از این فناوری ، امروزه به جای اینکه شما به کفش فروشی مراجعه و کفش اندازه پای خود را پیدا کنید، پای خود را اسکن کرده و مطابق با آن کفش بسیار دقیقی برای ابعاد پای شما ساخته می شود.
وی همچنین کاربردهای پزشکی چاپ سه بعدی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این تکنولوژی برای ساخت لوازم مصنوعی اعضای بدن برای افراد معلول بویژه کودکانی که در سن رشد هستند، ابزاری توان افزا ، راهگشا و از نظر قیمت مقرون به صرفه است و این حوزه برای شخصی سازی اعضاء بدن بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
غفاری با اشار به این که پرینترهای سه بعدی همچنین در صنایع مختلف فلزی مانند طلا و جواهر سازی جا باز کرده ، ادامه داد: برای تولید هر قطعه فلزی یک قالب نیازمند است و همواره استاد کارها سعی در ساخت هرچه پیچیده تر این قالب ها با صرف زمان های زیاد داشتند و حالا تکنولوژی بوجود آمده است که این ظرافت را از هنر دستان انسان فراتر برده که با تیراژ بالا تکثیر می کند و در کاهش و صرفه جویی مصرف طلا نیز بسیار موثر بوده است.
وی شخصی سازی بسیاری از لوازم مورد استفاده انسان مانند اسکی یا آلات موسیقی را از دیگر کاربردهای چاپ سه بعدی عنوان کرد و افزود: یکی از موارد چالش برانگیزی که در طول هفته های اخیر بسیار سر و صدا کرده است ساخت تفنگ شکاری بوسیله فناوری سه بعدی است که البته جبنه های بد این فناوری نیز همچون نکات منفی سایر فناوری ها ظاهر شد.
غفاری ساخت قطعات بزرگ دیگری همچون ماکت تانک و ماشین را از دیگر خروجی های چاپ سه بعدی ذکر کرد و گفت:در مفهوم انقلاب صنعتی چهارم ، بسیاری از کمپانی های بزرگ دنیا قصد دارند با حذف انبارداری و مصرف مواد اولیه و شخصی سازی خودرو های مورد استفاده مشتریان، رقابت پذیری خود را در بازار بیشتر کنند که البته این در کشور ما بی معنی است!
وی یکی دیگر از موضوعات جالب که تعجب بسیار را در حوزه چاپ سه بعدی برانگیخته است، موضوع ساخت خانه است که سعی می کنند، در بازه زمانی 24 یا 48 ساعت یک خانه 50 تا 60 متر مربع را پرینت کنند.
وی با بیان اینکه ساخت خانه با فناوری های سه بعدی امروزه بعنوان نبرد ناسا یاد می شود، گفت: این موضوع برای انسان بسیار حیاتی است به طوری که اگر روزی انسان قرار باشد به مریخ برود، نمی تواند با خود خانه حمل کند و فناوری پرینترهای سه بعدی در این بحث بسیار راهگشا خواهد بود.
شبس **علمی*1836 **1917

تعداد بازدید : 235

ارسال نظر

ارسال