توسعه باغ‌ها در اراضی مرزی/ ساکنان بومی در اولویت واگذاری زمین

  • شنبه 4 شهریور 1396 ساعت 13:32

اخبار => سایر رسانه ها

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مناطق مرزی کشور از منابع آبی خوبی برخوردار هستند، گفت: با هدف استفاده از منابع آبی مناطق مرزی، ۲۳۰هزار هکتار باغ مثمر در استان‌های مرزی احداث می‌شود.
توسعه باغ‌ها در اراضی مرزی/ ساکنان بومی در اولویت واگذاری زمین

محمد علی طهماسبی امروز در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین با اشاره به تدوام خشکسالی در سال‌های اخیر، افزود: با توجه به کاهش بارندگی در کشور، وزرات جهاد کشاورزی برای تمامی منابع آبی که امکان استفاده از آن وجود دارد برنامه‌ریزی کرده و منابع آبی ارزشمندی که در مناطق مرزی وجود دارند یکی از این برنامه‌ها است.

وی بیان کرد: طرح احداث باغ‌های مثمر در مناطق مرزی از جمله طرح‌های است که با هدف استفاده از این منابع آبی در این مناطق با همکاری وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اجرا خواهد شد.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در تشریح چگونگی همکاری این وزارتخانه، توضیح داد: شبکه اصلی آبرسانی از منابع آبی مرزی توسط وزارت نیرو و شبکه توزیع آب در مزارع توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد خواهد شد.

طهماسبی اراضی در نظر گرفته شده برای احداث این باغ‌ها را اراضی ملی و اراضی مستثنیات عنوان کرد و ادامه داد: این اراضی پس از آماده‌سازی با اولویت به ساکنان بومی استان‌ها و مناطق مرزی و پس از آن‌ها به سرمایه‌گذاران علاقه‌مند واگذار می‌شود.

به گفته وی، واگذاری این زمین‌ها به ساکنان بومی، در قالب تشکل‌های محلی خواهد بود که اعضای این تشکل‌ها از افراد بومی مناطق مرزی هستند.

طهماسبی شش استان مرزی کشور را واجد شرایط حضور در این طرح دانست و تأکید کرد: استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجانی شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و بخشی از خراسان شمالی استان‌های هستند که در حال حاضر برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده‌اند.

وی در پایان تسریع در اجرا و تکمیل برنامه مهار آب‌های مرزی ضروری دانست و اظهار کرد: بحران کم‌آبی یکی از اصلی‌ترین چالش‌های پیش روی کشور است به همین دلیل دولت دوازدهم مهار آب‌های مرزی و‌ برنامه‌ریزی برای توسعه کشت متناسب با نیاز کشور در این مناطق را در دستور کار قرار داده است.


تعداد بازدید : 159

ارسال نظر

ارسال