«جان روم» مدیر ارشد تغییرات آبوهوایی در بانک جهانی بر اساس تحقیقاتی که انجام داده نوشته است؛ اگرچه در دهه اخیر میزان فقر در جهان از 35 درصد در سال 1991 به 10 درصد در سال 2015 رسید، اما تغییرات شدید آبوهوایی در آینده میزان فقر و گرفتاری مردم را بسیار افزایش خواهد داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، «جان روم» در گزارش خود مینویسد بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است تغییرات آبوهوایی تا سال 2030 یعنی 13 سال آینده باعث خواهد شد به افراد فقیر جامعه جهانی 100 میلیون نفر اضافه شود.
افزایش فقر در جهان به دلیل کاهش شدید تولید محصولات کشاورزی و آسیبپذیری بیشتر فقرای جهان ایجاد میشود.
اخیراً فائو گزارشی منتشر کرد که تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین عملکرد بالقوه محصولات کشاورزی را کاهش میدهد.
مدیر ارشد تغییرات آب و هوایی در بانک جهانی مینویسد در آینده افراد فقیر به دلیل تغییرات آبوهوایی در خطر جدی خواهد بود و این مسئله یک تهدید جدی است که بیشتر افراد فقیر، کمدرآمد و طبق ضعیف را هدف قرار خواهد داد.
زمانی که تغییرات آب و هوایی شدت مییابد افراد فقیر نخستین کسانی هستند که در معرض بلایای طبیعی قرار میگیرند. به عنوان مثال بعد از طوفان هوریکان که هزاران نفر را در سال 1998 از بین برد، تقریباً طبقه ضعیف، کمدرآمد و فقیر جامعه بیش از سه برابر دیگر مردم آسیب دیدند.
از سوی دیگر تغییرات آب و هوایی بخش کشاورزی را زمینگیر میکند. بر اساس مطالعات انجامشده با شرایط فعلی تغییرات آبوهوایی عملکرد محصولات کشاورزی تا سال 2030 به میزان 5 درصد و تا سال 2080 تا 30 درصد کاهش خواهد یافت.
متعاقب آن قیمت محصولات کشاورزی هم افزایش مییابد و در این میان هزینه افراد فقیر و کمدرآمد جامعه به شدت بالا میرود. همچنین تغییرات آبوهوایی، بهداشت و سلامتی مردم به ویژه قشر کمدرآمد را نشانه خواهد رفت.
افزایش دو تا سه درجه سانتیگرادی میتواند تعداد افراد مبتلایان به بیماری مالاریا را تا 5 درصد و بیماری اسهال را تا 10 درصد تا سال 2030 افزایش میدهد.
بر اساس گزارش بانک جهانی تغییرات آب و هوایی تا سال 2030 تعداد افراد فقیر جامعه جهانی را 100 میلیون نفر دیگر افزایش خواهد داد.
بنابراین برای مقابله باید جامعه جهانی اقدامات جدی انجام دهد. نخست اینکه مراقبتهای اجتماعی باید در سطح گستردهای افزایش یابد، همچنین سطح پوشش بهداشتی جهانی شود، همچنین سیستمهای هشداردهنده اعمال شود.
از سویی باید محققان بخش کشاورزی اقدام به تولید محصولات مقاوم به شرایط بد آبوهوایی باید بکنند که در این صورت محصولات کشاورزی در مقابل تغییرات آبوهوایی آسیب کمتری خواهد دید. بعلاوه اینکه باید سیاستهایی اتخاذ شود تا سطح انتشار کربن کاهش یابد.