اخراج خواهران هاشمی از میراث خانوادگی/ اعدام و زندان در انتظار مفسدان اقتصادی/ اصلاح‌طلبان همچنان در تکاپوی توجیه

  • سه شنبه 10 مهر 1397 ساعت 0:17

اخبار => سایر رسانه ها

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

عملیات موشکی سپاه در انتقام حمله تروریستی اهواز

خبر مهمی که صبح امروز مخابره شد، حمله موشکی سپاه به مقر طراحان حمله تروریستی اهواز بود. طی این عملیات که با نام «ضربت محرم» و با رمز مقدس «یا حسین (ع)» انجام شد، تعداد ۶ فروند موشک بالستیک میان برد از پایگاه‌های موشکی نیروی هوا فضای سپاه در غرب کشور شلیک و تروریست‌های مزدور و جنایتکار از فاصله ۵۷۰ کیلومتری هدف ضربات مهلک و مرگبار قرار گرفتند.

متعاقبا ۷ فروند پهپاد رزمی این نیرو مواضع و مقر‌های تجمع و پشتیبانی تروریست‌های مزدور استکبار جهانی را بمباران کردند.

بر اساس اطلاعات و گزارش‌های دقیق دریافتی، در این عملیات تعدادی از سرکردگان و عناصر موثر جنایت اخیر تروریست‌ها به هلاکت رسیده و یا مجروح شده اند، همچنین زیرساخت‌های آمادی و انبار ذخیره مهمات آنان منهدم گردید.

  • بیشتر بخوانید:

حمله موشکی سپاه به مقر طراحان حمله تروریستی اهواز

اینفوگرافی/ موشک‌های سپاه به کجا اصابت کردند؟

گاف ضدانقلاب درباره عملیات موشکی سپاه + نقشه

***

اصلاح‌طلبان همچنان در تکاپوی توجیه

موضع اصلاح‌طلبان نسبت به دولت مورد حمایت ایشان جالب توجه است. امروز دو اظهارنظر در این زمینه از سوی دو سیاستمدار اصلاح‌طلب منتشر شد. ابتدا محمدعلی ابطحی در یادداشتی در رونامه اعتماد به سخنگو نداشتن دولت پرداخته است.

ابطحی نوشته است: «دولتی که با پشتوانه مردم تلاش کند حتما باید به «حرف زدن» و «سخن گفتن» و «افکار عمومی» توجه بیشتری داشته باشد. حسن روحانی هم چند بار تلویحا دولت خود را لال اعلام کرد که البته تعبیر درستی است. در طول زمان کمترین صحبت را دولت با مردم داشته است. این سخن گفتن فقط به معنای داشتن سخنگو نیست بلکه تک تک اعضا و وزرا باید این رسالت جمعی دفاع از دولت را برعهده داشته ‌باشند و نباید این موضوع را رسالت فردی و بخشی پنداشت... دولت نه سخنگو دارد نه وزرا حاضرند صحبت بکنند و نه اگر صحبت می‌کنند، حرمت کافی برای مردم قائلند و در بعضی از موارد سخن گفتن‌شان هم مورد پذیرش مردم نیست. در مجموع باید گفت کمترین نمره ارتباطی را دستگاه دولتی موجود می‌گیرد و این فضا را برای دستگاه‌های غیردولتی باز می‌کند.»

عبدالله ناصری از فعالان اصلاح‌طلب در گفت‌وگویی با فارس پذیرفته است که عملکرد روحانی باعث از بین رفتن سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان شده است.

ناصری در بخشی از این مصاحبه گفته است: «رئیس‌جمهور اسمش رئیس‌جمهور است اما قدرت محدودی دارد خیلی خوش بینانه ۵۰ درصد از قدرت را می‌توانیم برای رئیس‌جمهور در نظر بگیریم. امروز صدا و سیما در اختیار رئیس‌جمهور نیست و... رئیس جمهور یک قدرت قابل توجه به نام رسانه را در اختیار ندارد... دستگاه امنیتی دولت یعنی وزارت اطلاعات، یک نهاد ثانوی تلقی می‌شود و در خصوص اقتصاد هم که پول و سرمایه ملی متوجه آن می شود، در خوشبینانه‌ترین حالت، ۵۲ درصد آن در اختیار دولت است و بقیه آن در دست نهادهای قدرتمندی است که بعد از جنگ و در اوایل انقلاب شکل گرفتند و بعضی از این نهادها در دولت احمدی نژاد با سیاست غلط اصل ۴۴ قدرت فوق العاده پیدا کردند.»

سوال بسیار ساده‌ای با خواندن این اظهارات در ذهن هر مخاطبی نقش می‌بندد: اگر قدرت رئیس‌جمهور تا این حد کم است چرا اصلاح‌طلبان در هر انتخابات ریاست‌جمهوری تمام تلاششان را برای کسب کرسی ریاست‌جمهوری به کار می‌بندند؟ چرا در روزهای انتخابات ریاست‌جمهوری جهانگیری و روحانی وعده‌های رنگارنگ به مردم می‌دادند؟ به قدرت کم رئیس‌جمهور واقف نبودند یا وعده دروغ داده‌اند؟ 

آقای ناصری و دوستان اصلاح‌طلب ایشان از نظر افکار عمومی باید مسئولیت عملکرد ضعیف دولت روحانی را بپذیرند و این حرف‌ها برای شانه خالی کردن از این مسئولیت است. اصلاح‌طلبان در بحران عمیقی به سر می‌برند که شرح آن مفصل است اما باید گفت عملکرد ضعیف دولت روحانی که با حمایت تام و تمام اصلاح‌طلبان بر سر کار آمده است یکی از علل این بحران است؛ این جور سخن گفتن آقای ناصری فرار روبه جلو است که نمی‌خواهند پاسخگوی این وضعیت باشند.

***

اخراج خواهران هاشمی از میراث خانوادگی

روزنامه آرمان و روزنامه اعتماد با مصاحبه با فاطمه هاشمی رفسنجانی به ماجرای اخراج فاطمه و فائزه هاشمی رفسنجانی از دانشگاه آزاد پرداخته‌اند. دیروز هم روزنامه آرمان در مصاحبه‌ای با فائزه هاشمی به این مسئله پرداخته بود.

فاطمه هاشمی تاکید می‌کند یک نفر از آموزش دانشگاه تلفنی به ایشان اطلاع داده که از دانشگاه اخراج شده است. او احتمال می‌دهد به‌دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویان به شرایط جدید دانشگاه آزاد از دانشگاه اخراج شده است.

مشخص نیست چنین مسئله‌ی کم‌اهمیتی چرا باید این‌چنین ظهور رسانه‌ای داشته باشد. با دقت بیشتر در مطلب روزنامه آرمان این نکته برای ما روشن می‌شود: وقتی این روزنامه از دانشگاه آزاد به میراث مرحوم هاشمی تعبیر می‌کند. این از مصادیق کژکارکردی ساختارهای اجتماعی است. در این حالت ساختار خانوادگی خود را به ساختار دیگر-یعنی دانشگاه- تحمیل می‌کند. از نظر روزنامه آرمان چون مرحوم هاشمی از بنیانگذاران دانشگاه آزاد بوده است این مجموعه عظیم دانشگاهی مثل میراث خانوادگی آن مرحوم است و فرزندان او همیشه باید در دانشگاه قدرتی داشته باشند. همین مسئله باعث می‌شود چنین مسئله بی‌اهمیتی برای دو روزنامه این‌چنین مهم شود. ایشان خواسته یا ناخواسته به این کژکارکردی کمک می‌کنند.

***

نامه دوم اقتصاددانان

مدتی پیش بود که رهبری در یکی از سخنرانی‌ها به نامه جمعی از اقتصاددانان اشاره کردند. این نامه توسط جمعی از اقتصاددانان نوشته شده و در آن با مرور مشکلات امروز اقتصاد کشور، راه‌حل‌هایی برای برون‌رفت از وضع کنونی ارائه شده بود. امروز نامه دوم اقتصاددانان منتشر شد.

نامه دوم اقتصاددانان به سران قوا منتشر شد

در بخش‌هایی از این نامه آمده است: «استمرار خطاها و سهل انگاری های صورت گرفته در قیمت ارز موجب خواهد شد که خانوارهای ایرانی با بالاترین نرخ تورم بعد از جنگ جهانی دوم مواجه شوند. محاسبات نشان می‌دهند در شرایطی که فقط ۱۵ درصد از کل مصرف خانوارها در سال ۱۳۹۶ و حدود ۱۰ درصد مصرف کالاهای ضروری خانوارها در همین سال منشاء ارزی دارد، استمرار نااطمینانی با روند کنونی سیاستگذاری قیمت ارز، تورم را بالای 60 درصد افزایش خواهد داد و چنانچه به این تصویر، سوء تدبیر و مدیریت غلط بازار کالاهای اساسی و قدرت قیمت گذاری دلبخواهی عرضه کنندگان و دلالان در داخل را نیز بیافزاییم، در صورت عدم توجه بایسته به توصیه های مشفقانه کارشناسی، نگرانی برای ماه‌های پیش رو تشدید می‌شود.... قیمت کنونی دلار بیش از هرچیز معلول اختلال در عرضه، سفته بازی و سوداگری و فرصت های خانمان سوز، انبوه واردات نامرتبط با بقاء و بالندگی مردم و تولید کنندگان و گسترش بی سابقه مونتاژ کاری به نام تولید است که با رفتارهای نامتعادل ترامپ گره  خورده است.»

***

حکم اعدام و زندان برای مفسدان اقتصادی

غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز در خبری از صدور حکم اعدام برای باقری درمنی، سلطان سکه و دستیارش خبر داد. او همچنین احکام زندان صادرشده برای ۳۵ متهم دیگر خبر داد.

"سلطان سکه" و "باقری درمنی" به اعدام محکوم شدند

وکیل مدافع باقری درمنی: از صدور حکم اعدام بی‌اطلاعم

جدیت قوه قضائیه در برخورد با مفاسد اقتصادی قابل تحسین است اما تا زمانی‌که مسئولان مسبب این اوضاع محاکمه نشوند افکار عمومی قانع نخواهند شد. چنانکه مقام معظم رهبری گفتند: «وقتی ارز یا سکه به صورت غلط عرضه و تقسیم می‌شود، مشکلات فعلی به‌وجود می آید زیرا این قضیه دو طرف دارد، یک طرف آن فردی است که دریافت می کند و طرف دیگر آن کسی است که عرضه می‌کند. همه بیشتر به‌دنبال آن فردی هستند که ارز یا سکه را گرفته است در حالی که تقصیر عمده متوجه آن فردی است که ارز یا سکه را با بی‌تدبیری عرضه کرده است که اقدامات اخیر قوه قضائیه نیز در واقع برخورد با کسانی است که با یک تخلف و خطای بزرگ، زمینه‌ساز این مسائل و کاهش ارزش پول ملی شدند.» تا زمانی که مسببین این تخلفات بزرگ محاکمه نشوند در واقع مطالبه رهبری هم برآورده نشده است.

***

نامه احزاب و تشکل‌های اصولگرا به سران قوا

جمعی از احزاب و تشکل‌های اصول‌گرا، طی نامه‌ای به سران قوا، ضمن تاکید بر بیانات رهبر معظّم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، از اوضاع نابه‌سامان اقتصادی انتقاد کردند و خواستار تدوین برنامه‌ای زودهنگام و عملی برای حل مشکلات شدند.

احزاب اصول‌گرا خطاب به سران قوا: بی‌تدبیری‌ها خار در چشم و استخوان در گلو شده است

در بخشی از این نامه آمده است: «ما، تشکل‌های انقلابی صادر کننده این بیانیه، با اعلام حمایت از هر گونه اقدامی که باری از مشکلات اندوه بار این روزهای اقشار مختلف مردم، به ویژه مستضعفین عزیز جامعه، را کاهش دهد، از همه دست اندرکاران توقع داریم با کنار گذاشتن هر بهانه ای و طرد عوامل ناسالم و بی مسئولیت، و با اتخاذ رویکرد جهادی، و اغتنام فرصت اعطای اختیارات ویژه و حکومتی به شورای هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه توسط رهبری حکیم انقلاب اسلامی، که در واقع اتمام حجتی عملی معظم له با مسئولین کشور است، برنامه های عملی و زود بازدهی را برای حل مشکلات سرسام آور گرانی و تورم کالاهای اساسی، کاهش قیمت و تثبیت بازار ارز و طلا، رسیدگی خاص به وضع محرومین، به اجرا بگذارند، و کشور را از وضعیت بی تصمیمی فعلی اقتصادی خارج نمایند.» 

***

رونمایی از مانیفست «نواصولگرایی»

جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشستی رسانه‌ای از مانیفست نواصولگرایی رونمایی کرد.

برخی از اصول نواصولگرایی مطابق این مانیفست عبارت است از: مردم‌باوری، خودانتقادی، اسلام سیاسی با قرائت اسلام نابی که امام خمینی (ره) ارائه کرد، هم‌گرایی بین جریان نیروهای معتقد به انقلاب اسلامی در عین به رسمیت شناختن اختلاف سلیقه‌ها و تحمل یکدیگر، سه بعد مکمل عدالت، معنویت و عقلانیت است که تمرکز و توجه یکسان بر تمامی این ابعاد ضروری است، نوگرایی، توجه به آزادی‌های اجتماعی در چارچوب مبانی دینی.

***

التیماتوم ظریف
صبح نو هم امروز با تیتر التیماتوم ظریف نوشت: «در صورت ناکارآمد بودن مکانیسم ویژه کشورهای اروپایی برای حفظ «برجام»، ایران ممکن است از این توافق هسته‌ای خارج شود.» این جدیدترین تهدید و التیماتوم وزیرامورخارجه ایران به طرف اروپایی توافق هسته‌ای است.

این روزنامه در ادامه نوشته است:  بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام، کشورهای اروپایی ادعا کردند قصد راه‌اندازی یک «ساز و کار ویژه» برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران دارند تا فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت کرده و به آن‌ها اطمینان مجدد دهند، اما تاکنون اروپا اقدام قابل توجه و موثری  برای مقابله با تحریم‌های آمریکا برنداشته است؛ حال ظریف در میزگردی با روزنامه‌نگاران که در مقر نمایندگی ایران در سازمان ملل برگزار شد گفته در صورتی که ساز و کار ویژه اروپا برای بهره بردن ایران از منافع برجام موثر نباشد، ایران ممکن است از توافق هسته‌ای خارج شود.(گزارش کامل را اینجا بخوانید)


تعداد بازدید : 240

ارسال نظر

ارسال