اسلام آباد:عربستان شریک سوم راهروی اقتصادی چین-پاکستان است

  • جمعه 30 شهریور 1397 ساعت 12:20

اخبار => سایر رسانه ها

اسلام آباد:عربستان شریک سوم راهروی اقتصادی چین-پاکستان است

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش روز جمعه ایرنا «فواد حسین چودری» در نشست خبری با رسانه های پاکستان گفت: اعضای یک هیات بلندپایه عربستان سعودی، هفته نخست ماه اکتبر در خصوص مذاکرات مشارکت در طرح کریدور اقتصادی چین - پاکستان «سی - پک»به پاکستان سفر می کند.
فواد چودری اضافه کرد:به دستور پادشاه عربستان سعودی، یک کمیته عالیرتبه تشکیل شده است و وزیر دارایی و وزیر انرژی عربستان، هیات عربستانی در سفر آتی به پاکستان را همراهی می کنند.
وی با بیان دستاوردهای سفر عمران خان به عربستان سعودی، با تقدیر از استقبال گرم مقامات ریاض از نخست وزیر پاکستان، تصریح کرد:«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی در دیدار خود با عمران خان اطمینان داد که ریاض همیشه در کنار اسلام آباد قرار دارد و عمران خان نخست وزیر نیز گفت که تأمین امنیت عربستان سعودی را همانند حفاظت از پاکستان می داند.
بر اساس اخبار برخی منابع، قرار است عربستان در بخش نفت و گاز و طرح های زیرساختی بندر گوادر در قالب پروژه 'سی پک' همکاری کند.
کریدور اقتصادی چین- پاکستان از مهم ترین بخش های مربوط به طرح راه ابریشم نوین است که چین در سال 2013 میلادی آن را به اجرا گذاشت و چینی ها قصد دارند با سرمایه گذاری بیش از 50 میلیارد دلار، بندر گوارد پاکستان را به منطقه سین کیانگ چین متصل کنند.
چین در راستای برنامه راه ابریشم نوین، اردیبهشت ماه سالجاری نخستین نشست همکاری بین المللی راه ابریشم را با شرکت سران 29 کشور در پکن برگزار کرد.
طرح جاده ابریشم جدید در سال 2001 میلادی و در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصادی در داووس از سوی مقامات عالی رتبه چین اعلام شد .
طرح راهروی اقتصادی مشترک چین- پاکستان( CPEC) به ارزش 57 میلیارد دلار، مهم ترین طرح همکاری میان دو کشور است که اجرا و تکمیل آن دست کم تا سال 2025 به طول می انجامد.
احداث و تکمیل بندر گوادر در جنوب ایالت بلوچستان پاکستان و در نزدیکی مرز مشترک با ایران نقش اساسی در تحقق اهداف این طرح بزرگ اقتصادی در پاکستان دارد.
پیش از این، «یو جینگ» سفیر چین در پاکستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد با تبیین نقش جمهوری اسلامی ایران در تحقق اهداف کریدور اقتصادی مشترک چین - پاکستان اظهار داشت:ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیک در منطقه می تواند به عنوان شریک واقعی در سی پک محسوب شود.
وی با استقبال از پیوستن ایران به این طرح بزرگ اقتصادی (CPEC) خاطرنشان کرد:طرح های عمرانی و زیربنایی زیادی در قالب کریدور اقتصادی چین - پاکستان در حال اجرا است که امیدواریم ایران با پیوستن به این طرح نقش خود را در توسعه منطقه ایفا کند.
سفیر جمهوری خلق چین در پاکستان همچنین با تشریح همکاری های منطقه ای در تحقق صلح و ثبات گفت:ایران که روابط دوستانه ای با کشورهای همسایه خود دارد می تواند همکاری موثری در اجرای سی پک داشته باشد.
آساق**6125**1723

تعداد بازدید : 247

ارسال نظر

ارسال