مدرک گرایی بر تولید علم پیشی گرفته است

  • یکشنبه 11 شهریور 1397 ساعت 16:16

اخبار => سایر رسانه ها

مدرک گرایی بر تولید علم پیشی گرفته است

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

احمدرضا اکبری پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه با بیان این که توسعه علم، پیش نیاز توسعه اقتصادی است اظهار داشت: با توسعه علمی به واسطه فعالیت انجمن های علمی - دانشجویی و برقراری ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت است که می توان بر چالش های پیش رو بویژه مسایل و مشکلات حاکم بر اقتصاد کشور فایق آمد.
به گفته وی، رسیدن به دانش روز مستلزم توسعه علمی و ایجاد زمینه های تعالی آن است.
اکبری پور فاصله جامعه علمی و دانشگاهی کشور با دانش روز جهان را اندک دانست و افزود: مشکل اصلی در دانشگاه های کشور است که مدرک گرایی بر آنها غالب بوده و این مساله باعث شده که دانشجوها کمتر به سراغ علم بروند.
وی معتقد است که نظام آموزش عالی کشور به سمت مدرک گرایی رفته و صنعت اعتماد خود به دانشگاه را به دلیل ضعف های موجود در نظام آموزش عالی کشور از دست داده است.
به باور اکبری پور، ارزش های علمی در کشور در حالی از بین رفته که نیاز امروز صنعت و اقتصاد کشور به دانش روز و دانش آموخته های صاحب مهارت و توان کارآفرینی است.

**صنعت بازیافت به کمک اقتصاد می آید
دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی همچنین با اشاره به اهمیت این علم در شرایط اقتصادی موجود کشور گفت: هم اینک 94 انجمن علمی دانشجویی مواد و متالورژی در ایران فعالیت دارند که رویکرد اصلی این انجمن ها نزدیکی علم و صنعت با محوریت غلبه بر چالش های اقتصادی کشور است.
اکبری پور در این پیوند از برگزاری رویدادهای دانشگاهی با محوریت چالش های صنعتی در دانشگاه های کشور خبر داد و تاکید کرد: دانشجویان با توجه به آشنایی با تئوری های علمی و راهکارهای غلبه بر چالش ها راحت تر می توانند مشکلات را برطرف کنند.
وی در عین حال با اشاره به تاریخچه صنعت بازیافت در جهان و ایران گفت: با کمک علم متالورژی در قرن حاضر امکان بازیافت پسماندهای صنعتی فراهم شده و در نتیجه آن مواد با ارزش صنعتی با صرفه و توجیه اقتصادی به دست آمده است.
اکبری پور تصریح کرد: زمانی آلومینیوم از طلا هم گران تر بود اما به کمک روش بازیافت محصولاتی با قیمت پایین حاصل شد و روند تولید آن تغییر کرد.
وی با بیان این که ایران در کمربند مس جهان قرار دارد گفت: نیکل و کادمیوم از جمله آلیاژهایی هستند که در صنعت بسیار کاربرد دارند و در صنایع بروزی مانند تولید کارت های الکترونیکی بلیط قطار شهری و اتوبوس می توان به کار بست.

**ایده های برتر در جمع آوری باطری های مستعمل
دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی کشور همچنین از جمع آوری 500 ایده از سوی دانشجویان مهندسی مواد و متالورژی در استفاده از باطری های قلمی مستعمل خبر داد که قرار است در نشست فردا – دوشنبه – سازمان پسماند شهرداری تهران از سه ایده برتر از این تعداد تقدیر شود.
**6984** 1200

تعداد بازدید : 197

ارسال نظر

ارسال