ائتلاف کشورهای کوچک در اجلاس جی 20

  • شنبه 10 آذر 1397 ساعت 16:6

اخبار => سایر رسانه ها

کوالالامپور- ایرنا- همزمان با برگزاری اجلاس سران گروه جی 20 در بوینس آیرس ائتلاف غیررسمی اقتصادی موسوم به 'حاکمیت جهانی' متشکل از 30 کشور کوچک با انتشار بیانیه ای ضمن هشدار در مورد عواقب تداوم جنگ تجاری آمریکا و چین ،خواستار اتخاذ تدابیری برای حمایت از اقتصادهای کوچک در جهان شدند.
ائتلاف کشورهای کوچک در اجلاس جی 20

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش روز شنبه ایرنا ایرنا ، اجلاس رهبران 20 کشور با اقتصاد پیشرفته صنعتی موسوم به گروه 'جی 20' با برگزاری مراسم استقبال رسمی از سران کشورهای عضو روز گذشته در سایه تهدیدات جهانی در دو حوزه اقتصادی به و سیاسی در بوینس آیرس پایتخت آرژانتین آغاز به کار کرده است.
این اجلاس در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا با کشورهای اروپا و شرق آسیا و نیز بحران قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار سعودی برگزار می‌شود. تنش‌های نظامی اخیر بین روسیه و اوکراین هم از دیگر مواردی است که بر اجلاس امسال سایه افکنده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده اگر در دیدارش با رییس جمهوری چین در بوینس آیرس به توافق نرسد، تعرفه‌های جدید به ارزش ۲۶۷ میلیارد دلار بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد.
این اجلاس دو روزه در آرژانتین 10 سال پس از نخستین دیدار سران این کشورها برگزار می‌شود که با هدف همکاری برای عبور از بحران اقتصادی 2008 انجام شده بود.
کارشناسان در گذر یک دهه با تردید به عملکرد کشورهای عضو و نقش این گردهمایی در تقویت همکاری‌‎های بین‌المللی می‌نگرند.
مسائل اقتصادی به ویژه تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا به عنوان دو اقتصاد اصلی و بزرگ دنیا، در اولویت گفت وگوهای سران جی 20 قرار گرفته است.
اکنون همه کشورها با نگاه به این اجلاس منتظر نتایج دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و شی جین پینگ رئیس جمهوری چین هستند.
هر دو کشور در ماه‌های گذشته، اقدام به وضع تعرفه‌های سنگین تجاری روی کالاهای وارداتی از دیگری کرده و دست به اقدامات تلافی‌جویانه تجاری زده‌اند که براساس گزارش بانک جهانی و صندوق بین المللی پول آثار زیانباری بر رشد اقتصاد جهانی داشته است.
رسانه های سنگاپوری همزمان با اجلاس سران جی 20 گزارش دادند که دستکم 30 کشور کوچک همزمان با برگزاری نشست سران در بوینس آیرس نسبت به تداوم درگیری های تجاری در جهان که آمریکا عامل آن بوده هشدار داده و از رهبران شرکت کننده دراین اجلاس خواستند تا برای چالش های خطرناک اقتصاد جهانی راه کار مناسبی ارائه کنند.
گروه موسوم به 'حاکمیت جهانی' The Global Governance Group یک گروه 30 نفره از کشورهای کوچک مختلف و یک ائتلاف غیر رسمی درجهان است که با هدف جهانی ارائه صریح دیدگاههای کشورهای کوچک و عضو در اجلاس سران جی 20 یا تاثیر گذاری بر تصمیمات رهبران اقتصادهای پیشرفته جهان پس از رکورد و بحران اقتصاد جهانی ، در سال 2009 ایجاد شده و سنگاپور در سال 2017 ریاست آن را برعهده گرفت.
مالزی، سنگاپور، ویتنام، اروگوئه، گواتمالا، جامائیکا، کویت، موناکو، پرو، فیلیپین، قطر، رواندا، سان مارینو، بوتسوانا، شیلی و کاستاریکا از جمله کشورهای عضو این گروه 30 نفره موسوم به 3G هستند.
طبق گزارش رسانه های سنگاپوری، وزیران این گروه در سال جاری دستکم 11 نشست مختلف را برای هماهنگی بیشتر در ارائه نظرات خود در اجلاس سران جی 20 برگزار کرده بودند.
این ائتلاف برای بازنگه داشتن بازارهای جهانی و همکاری تجاری کشورها براساس قوانین سازمان تجارت جهانی تاکید دارند.
این گروه همزمان با حضور لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور به عنوان نماینده کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا' آسه آن' و یکی از اعضای ائتلاف حاکمیت جهانی در اجلاس جی 20 در بوینس آیرس در بیانیه خود، رشد نابرابر اقتصادی در میان کشورها را خطرناک دانسته و تاکید کرده است که درگیری های تجاری درعرصه های بین المللی به این رشد نابرابر دامن زده است.
لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور نیز در سخنان خود در اجلاس جی 20 از اقتصادهای کوچک حمایت کرد و خواستار رفع چالش های اقتصادهای بزرگ جهان که براقتصاد کشورهای کوچک آثار منفی می گذارد، شد.
'ائتلاف حاکمیت جهانی' دربیانیه خود که به مناسبت اجلاس گروه 20 خواستار اقدامات کلان اقتصادی و ساختاری برای دستیابی به رشد قوی، پایدار، متعادل و همه جانبه و محافظت از اقتصادهای کوچک در برابر تهدیدات اقتصاد جهانی شده است.
علاوه براین، این گروه اعلام کرده که از راهکارهای اقتصادی اجلاس سران جی 20 در زمینه توسعه زیرساخت ها به منظور پیشرفت و بهینه سازی نیروی کار برای پایان دادن به قاچاق انسان و برده داری مدرن استقبال می کند.
ائتلاف حاکمیت جهانی تاکید کرده که جنگ تجاری آمریکا و چین که توسط واشنگتن کلید خورد، بر اقتصادهای کوچک وابسته به آنها آثار منفی برجای گذاشته و درصورتی که این مناقشات تجاری افزایش و تداوم یابد، تجارت منطقه ای و جهانی مختل خواهد شد و میلیون ها نفر از مردم جهان از این موضوع متاثر خواهند شد.
اعضای 30 گانه این گروه از همه کشورهای جهان خواسته اند تا از چندجانبه گرایی و اقتصاد جهانی حمایت کرده و بازارها و اقتصادهای خود را به روی کشورهای مختلف باز نگه دارند.
علاوه بر سنگاپور، سران 6 کشور دیگر عضو ائتلاف حاکمیت جهانی شامل ، شیلی، جامائیکا، هلند، رواندا، سنگال و اسپانیا نیز برای شرکت در اجلاس سران جی 20 دعوت شده اند.
کشورهای عضو ائتلاف حاکمیت جهانی خواستار شفافیت و انعطاف بیشتر اقتصادهای بزرگ در جهان نیزهستند.
تصمیمات رهبران کشورهای صنعتی در روند اقتصاد جهانی از آن رو برای کشورهای کوچک حائز اهمیت است که این کشورها 85 درصد از اقتصاد جهان را تحت هدایت دارند.
صندوق بین المللی پول نیز که آبان ماه نشست سالانه خود را در سنگاپور برگزار کرد از اقتصادهای بزرگ جهان از جمله آمریکا و چین خواست تا با اصلاحات لازم در نظام پولی و مالی بین المللی بسترها را برای رشد و توسعه کشورهای مختلف جهان فراهم سازند و آسیب های ناشی از بحران مالی درکشورهای مختلف را از بین ببرند.
درجنگ تجاری ایجاد شده هر یک از کشورهای آمریکا و چین درپی منافع صرف کشورهای خود هستند و توجهی به آثارمنفی و خطرناک این اقدام بر سایر اقتصادهای جهان به ویژه کشورهای کوچک ندارند.
کشورهای آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، بریتانیا، هند، اندونزی، ایتالیا،کانادا، ژاپن، کره جنوبی ، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، ترکیه، آمریکا و نیز اتحادیه اروپا عضو گروه 20 هستند. در این اجلاس «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد هم حضور دارد.
کشورهای عضو جی 20 حدود دو سوم جمعیت جهان و سه چهارم تجارت جهانی را به خود اختصاص داده اند.
آساق**1599**1337


تعداد بازدید : 351

ارسال نظر

ارسال