بازار سرمایه جایی برای جبران سرریز شدن مشکلات بازار پول

  • دوشنبه 9 مهر 1397 ساعت 18:25

اخبار => سایر رسانه ها

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به اینکه بازار سرمایه در حال حاضر با اقبال مردم روبرو شده و می‌توان آن را به عنوان بازاری برای جبران سرریز شدن مشکلات بازار پول مطرح کرد گفت که علاوه بر آن، سازمان برنامه و بودجه با بسته‌هایی برای جبران مدیریت بازار ارز وارد عمل شده است.
بازار سرمایه جایی برای جبران سرریز شدن مشکلات بازار پول

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

، محمدباقر نوبخت در جلسه صبحانه کاری با فعالان اقتصادی با اشاره به تحریم‌های پیش رو که به صورت یکجانبه از سوی ایالات متحده آمریکا اعمال خواهد شد، گفت: دولت و فعالان اقتصادی به یک مساله که در شرایط فعلی اقتصاد ایران رخ داده است، به صورت کلان نگاه می کنند و بر این اساس، اگر مهمترین وظیفه دولت که در چارچوب اقتصاد کلان و سیاسی تعریف شده است، نگاه کنیم از یک سو تعادل اقتصادی مطرح می‌شود و از سوی دیگر، توسعه مدنظر قرار می گیرد.

وی افزود: تعادل اقتصادی را از طریق اعمال سیاستهای اقتصادی اعم از سیاستهای پولی و مالی و از طریق تسویه بازارها انجام می‌دهیم که این بخش کاملا مرتبط با فعالان اقتصادی است، البته بخش دیگر هم توسعه است که برخی معتقدند که توسعه متوازن نبوده که ناشی از نوعی غفلت نسبت به آمایش سرزمین و توانایی مناطق و استانها است.

نوبخت تصریح کرد: خوشبختانه از دو سال قبل، موضوع آمایش سرزمین برای دست یافتن به نوعی تخصیص بهینه منابع برای توسعه استانها تدوین شد و اکنون سند آمایش تک تک استانها در اختیار است که در آغاز امسال به مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه سپرده شده است.

به گفته نوبخت، تا پایان سال به سند جامع آمایش سرزمین دست یافته و به وظیفه خود عمل خواهیم کرد؛ بر این اساس این سند به اتاق بازرگانی ارایه خواهد شد و از افراد صاحب نظر در بخش غیردولتی فعالانه استفاده خواهد کرد تا بتوان توسعه را به صورت متوازن رخ داد.

وی اظهار کرد: در شرایط کنونی از بازارهای چهارگانه، برخی از بازارها را دچار عدم تعادل داریم که به جهت عدم تسویه این بازارها نسبت به عرضه و تقاضا، بازار پول ما اکنون دچار عدم تعادل بوده و آثار این عدم تعادل در بازار ارز نیز قابل مشاهده است؛ ضمن اینکه بازار سرمایه نیز در حال حاضر با اقبال مردم روبرو شده که می‌توان این بازار را به عنوان بازاری که مشکلات بازار پول را به نوعی برای سرریز شدن جبران می‌کند، مطرح کرد و در نهایت بازار کالایی نیز به خاطر بازار پول و موضوع نقدینگی و اثری که در بحث مربوط به ارز دارد، دچار چالش هایی است که باید به سرعت به آن پرداخت.

نوبخت با اشاره به وضعیت بازار کار کشور گفت: طی ۵ سال گذشته به جهت افزایش نرخ مشارکت، جمعیت فعال در سن کار و آماده به کار، افزایش چشمگیری داشت؛ در حالیکه هر سال ۷۰۰ هزار نفر افراد جدید به عنوان جمعیت فعال به بازار کار مراجعه می‌کردند که بخش بزرگی از آنها نیز مشغول به کار می شدند، به نحوی که از ۷۳۶ هزار نفر که وارد بازار کار شده‌اند، برای ۷۱۰ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شده است، اما ۴۰ هزار نفر به جمعیت بیکار ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کشور، اضافه شد.

وی اظهار کرد: به رغم اینکه برای ۷۰۰ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد شد؛ خانوارها همچنان سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار را در کنار خود داشتند، البته بر اساس گزارش مرکز آمار در بهار امسال، همچنان جمعیت بیکار کشور نگران کننده است.

نوبخت ادامه داد: سیاست‌های کشور برای مدیریت بازار ارز در حال انجام است و بانک مرکزی آن را به فرجام خواهد رساند، اما از منظر سازمان برنامه و بودجه کشور که متولی سیاستهای مالی است، به گونه ای باید عمل شود که در کنار برنامه‌های جاری آثار سوء را مدیریت کنیم، به این جهت دو بسته داریم که یکی از آنها معطوف به مشکلی است که برای واحدهای تولیدی کشور به وجود آمده که باید بتوانیم تا آنجا که امکان دارد، جبران چالش و تکانه ارزی که در بنگاههای تولیدی کشور به وجود آمده را صورت دهیم تا از کاهش تولید جلوگیری کرده و اثر آن را در بازار کار و کالا کم کنیم.

وی اظهار کرد: بخش دیگری از بسته های حمایتی مرتبط با پیمانکاران است که سازمان برنامه و بودجه نیز در این زمینه وارد عمل شده است.

انتهای پیام


تعداد بازدید : 278

ارسال نظر

ارسال